Wat zijn ledstrips en hoe werken ze precies?

21 oktober 2022

ledstrips
Je weet ongetwijfeld wel wat een ledlamp is, maar misschien heb je nog nooit van ledstrips gehoord. Een ledstrip is een flexibele strip die licht geeft. Led strip profielen zijn in deze tijd erg populair. Dat is ook logisch, want ze geven om meerdere redenen je interieur een boost. We zullen de voordelen van een ledstrips bespreken, maar we gaan eerst wat dieper in op de werking.

Hoe werkt een ledstrip dan precies?

Een ledstrip is klein van formaat en kan overal geplaatst worden. Een ledstrip kun je knippen en daarom hoef je ze niet in een specifieke maat aan te kopen. Vaak worden ze gebruikt als indirecte verlichting. Ze worden bijvoorbeeld onder keukenkastjes geplaatst, maar ook in een verlaagd plafond of achter de tv. Het zorgt voor een fijne sfeer en het is bovendien bijzonder handig en praktisch.

Laag energieverbruik en toch veel licht

De energiekosten van woningeigenaren blijven maar stijgen en dat is bijzonder frustrerend. Het punt is dat je toch licht in je woning nodig hebt en daarom kun je het beste ledstrips kopen. Ze hebben namelijk een hoge lichtopbrengst en tegelijkertijd een laag energieverbruik.

Ledstrips kun je zelf heel gemakkelijk te installeren

Misschien wil je graag ledstrips kopen, maar ben je bang dat je problemen met de installatie krijgt. Het punt is dat veel strips zijn voorzien van een 3M plakstrik op de achterzijde. Daardoor is het zeer gemakkelijk om de strips zelf te plaatsen. Je hoeft dus geen handig persoon te zijn voor de installatie van de strips. Al kun je bij eventuele problemen altijd de hulp van een expert inschakelen. Het moet immers wel een beetje netjes afgewerkt worden.

Ze zijn functioneel en ze zien er mooi uit

Een ander voordeel van ledstrips is dat ze twee functies hebben. In de eerste plaats zijn ze functioneel,want ze geven krachtig licht. Daarnaast speelt licht ook een grote rol in de sfeerbeleving. Ledstrips zorgen voor een aangename sfeer in de woonkamer, keuken of andere ruimte. Ben je enthousiast geworden door de vele voordelen van de ledstrips? Dat begrijpen we goed en een LED strip kun je dan ook gemakkelijk bestellen in één van de vele webshops.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.