Wastafel plaatsen

2 juli 2013

WASTAFEL PLAATSEN

STAP 1: Bepaal op de muur het midden van de wastafel en trek een verticale streep. Zet twee verticale lijnen op gelijke afstand van het midden, die overeenkomen met de afstand tussen de gaten van de wastafel. Houd rekening met de afstand tussen de bovenkant van de wastafel en de gaten waaraan hij wordt gehangen. Teken met behulp van de waterpas de juiste hoogte van de gaten af. De bovenkant van de wastafel moet op 90cm worden geplaatst.

STAP 2: Boor de beide gaten en plaats de pluggen. Draai eerst twee moeren op het schroefdraad en draai ze tegen elkaar vast. Nu kan de stokschroef met een verstelbare moersleutel in de muur gedraaid worden. Draai de moeren los en herhaal dit bij de andere stokschroef.

STAP 3: Laat een helper de wastafel op z’n plaats houden. Breng aan beide kanten de tule, de plaatring en de moer in de juiste volgorde aan. Draai de moeren voorzichtig vast.

STAP 4: Draai de moer niet te strak aan, de wastafel zou dan kunnen barsten. Draai niet verder door dan nodig. Als de plastic ring begint te vervormen, dan ben je al bijna te ver gegaan.

STAP 5: Na het op lengte brengen van de aansluitleidingen maak je de kraan weer los, zodat je hem wat kunt oplichten om de aansluitleidingen aan de waterleiding te koppelen. Gebruik hiervoor knelfittingen.

STAP 6: De aansluitleidingen kun je buigen, maar je mag ze niet knikken. Draai de moeren geduldig met kleine slagjes aan, tot de verbindingen stevig vastzitten.

STAP 7: De toevoerleidingen sluit je het makkelijkst aan met behulp van knelkoppelingen. Zorg dat de leidingen vrij zijn van bramen. Draai de knelkoppeling los. Schuif de moer en de knelring over de buis en duw de buis in de knelkoppeling. Draai de moer vast met een sleutel terwijl je met een andere sleutel de knelkoppeling tegenhoudt.

STAP 8: Zet de afvoer in elkaar: schroef het bovenste deel van de sifon met het roostertje in het afvoergat van de wastafel. Let op! De ruberring moet aan de onderkant tegen de wastafel komen. De sifonbeker schuift u erop. Deze is verstelbaar, evenals de buis die van achter in de sifon komt. Als de sifon goed op z’n plek zit, draai je de grote ringmoeren met de hand zo vast mogelijk. Gebruik eventueel een doek voor meer grip.

Ketel vervangen?. Slotboom installateur, regio Rotterdam.

Geen reacties