Ongedierte bestrijden

23 november 2022

Er zijn verschillende manieren, waarop het interieur in je droomwoning beschadigd kan raken. Denk bijvoorbeeld aan vochtplekken als gevolg van een lekkage in huis. Of wat te denken van schade als gevolg van ongedierte? In dit artikel vertellen we je meer over de schade die het ongedierte kan veroorzaken. Met name de houtworm is een bijzonder vervelend en lastig te bestrijden beestje. Feitelijk is een houtworm niets meer dan de larve van een tor of kever. Het beestje baant zich een weg door houten constructies, om zich op die manier te voeden en te verstoppen. Wat doe jij momenteel al tegen ongedierte in huis?

Preventieve maatregelen tegen ongedierte

Om ongedierte buiten je woning te houden, kun je verschillende maatregelen nemen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat gaten in je muren gedicht worden met roosters. Ook het aanbrengen van een nieuwe voeg kan soms noodzakelijk zijn. Daarbij is het verstandig om etenswaren altijd in een afgesloten plastic bak te bewaren. Het gebruik van een knijper is niet voldoende! De geur van de etenswaren komt door de verpakking heen, waardoor het alsnog ongedierte aantrekt. Zorg er tot slot voor, dat je woning regelmatig gedweild en gezogen wordt. Een paar kruimels kunnen voor muizen al voldoende zijn om in leven te blijven.

Ongedierte op professionele wijze bestrijden

Mocht je onverhoopt toch te maken krijgen met ongedierte in huis, dan is het raadzaam om hulp in te schakelen. Zelf ongedierte bestrijden blijkt vaak erg lastig te zijn! Hoe zorg je voor een efficiĆ«nte aanpak? Hoe weet je zeker dat alle beestjes gedood zijn? Enzovoorts. Een ongediertebestrijdingĀ beschikt over professionele apparatuur, waarmee het bestrijden van ongedierte relatief eenvoudig wordt. Daarbij zijn deze middelen vaak beter voor milieu en dier, dan de middeltjes die je in de winkel koopt. Er zijn ongediertebestrijders, die door het hele land actief zijn.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.