Deze tips maken afval scheiden een stuk makkelijker

30 mei 2023

afval scheiden
Vind jij het lastig om afval op de juiste manier te scheiden? Dat is helemaal niet gek, want er zijn veel consumenten die hun best doen om het afval op de juiste manier proberen te scheiden, maar niet altijd weten onder welke categorie het afval valt. Hieronder daarom enkele tips die afval scheiden een stuk makkelijker maken.
Plastic, papier en GFT afval kunnen makkelijk worden gerecycled of gebruikt worden als nieuwe grondstof. Goed scheiden van deze materialen helpt enorm! Restafval wordt grotendeels verbrand, dus het is niet de bedoeling dat alles klakkeloos in het restafval wordt gegooid. Producten zoals kartonnen verpakkingen die etensresten bevatten of theezakjes horen in de restafvalcontainer en niet in het papier of GFT afval.

Afvalwijzer

Het kan lastig zijn om je afval op de juiste manier te scheiden bij bepaalde producten. Daarom is het ook een aanrader om de afvalwijzer te downloaden, zodat je bij twijfel gemakkelijk kunt zien in welke categorie bepaalde producten vallen om het alsnog op de juiste manier af te kunnen voeren of te hergebruiken.

Kosten besparen

Betaal jij in jouw gemeente al per containerleging van het restafval of per aantal kilo’s? Dan is het een extra stimulans om jouw afval op de juiste manier te scheiden en te verdelen over plastic, oud papier, glas, GFT afval en restafval. Zo zorg je direct al voor een besparing. Gooi je namelijk alles klakkeloos bij het restafval, dan zul je al snel merken dat je bij moet betalen. Door het afval goed te scheiden, zul je minder hoeven te betalen, doordat het afvoeren van plastic, papier en GFT afval nog steeds vaak gratis gebeurt of in ieder geval goedkoper is.

Bedrijfsafval

Heb jij vooral veel bedrijfsafval wat je af wilt voeren? Dan mag dit nooit geleegd worden tussen het normale afval. Een goedkope container op Bedrijfsafval.nl kan dan een uitkomst bieden om het afval alsnog op de juiste manier af te kunnen voeren. Deze container kan eenvoudig online besteld worden en op locatie worden geleverd en na afloop weer worden opgehaald, zodat je direct je bedrijfsafval op de juiste manier af kunt laten voeren.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.