Kies de juiste verlichting

13 mei 2022

Het inrichten van je woning is over het algemeen als een lastige keuze. Welke stijl kies je en welke kleuren en materialen horen daarbij? Er komen veel vragen naar boven bij het kiezen van de juiste meubels. Het kiezen van de juiste lamp is daar een van. Vaak wordt er getwijfeld bij het kopen van de juiste lamp. Verlicht deze lamp de kamer we l goed genoeg? Wat voor soort verlichting wil ik in mijn woning? Allemaal vragen die je te binnen schieten bij het kopen van lampen. Lees hier de tips die je gaan helpen bij het kiezen van de juiste verlichting voor jouw woning.

Lichtplan

Het is ten eerste heel belangrijk om in kaart te brengen welke gedeeltes van de kamer je allemaal wilt belichten. Op deze manier kan je goed inzichtelijk maken welke soorten verlichting je nodig hebt. Is natuurlijke lichtinval al voldoende? Of heb je daar nog algemene verlichting en sfeer verlichting voor nodig? Het is sowieso aan te raden om naast natuurlijke lichtinval ook te kiezen voor algemene verlichting. Op die manier is toch de gehele ruimte verlicht op het moment dat het donker wordt. Daarnaast is het nog een mogelijkheid om te kiezen voor sfeer verlichting. Zoals de naam het al zegt verlicht dit de ruimte extra voor het creëren van bijvoorbeeld meer knusheid.

Tips woonkamer

Vooral in de woonkamer is de juiste sfeer belangrijk. Grote kans dat je hier ook namelijk de meeste tijd doorbrengt op bijvoorbeeld verjaardagen of gewoon na een dag op het werk. Door lagen te creëren met lampen wordt er licht op meerdere manieren verspreidt. Denk aan een hanglamp boven de eettafel. Een leeshoekje in de woonkamer? Dan is een tafellampje of een voetlamp ook nog een goed idee voor extra verlichting tijdens het lezen. Kijk ook goed naar de intensiteit van het licht. Wil je een wat fellere lamp? Dit is goed te regelen met een dimmer.

Tips slaapkamer

Ook de verlichting in de slaapkamer is goed om even onder de loep te nemen. Maak je je bijvoorbeeld ook op in de slaapkamer? Heb je gedacht aan eventueel extra verlichting hiervoor? Daarnaast is het handig om een aparte lichtknop te hebben voor het licht. Zo hoef je niet gelijk alle lampen aan te doen als je je ‘s ochtends bijvoorbeeld aankleedt. Ook hier is een dimmer aan te raden voor de juiste hoeveelheid licht. Ook een nachtlampje is aan te raden voor bijvoorbeeld het lezen van een boek in bed.

Opzoek naar nog meer tips voor verlichting in je woning? Neem dan hier een kijkje.

 

lampartikel

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.