Luxe meubelen van Leolux

6 mei 2022

Leolux is in 1934 ontstaat onder de naam van de Zuid Nederlandse Clubmeubelfabriek. Later is deze naam verandert. Deze oorspronkelijk meubelfabriek werd opgekocht dor de broers Jan en Ton Sanders in 1948. In die tijd werden er nog voornamelijk klassieke meubels gemaakt. Niet heel lang daarna besloten de broers om een moderne lijn te starten, naar voorbeeld van Deense en Italiaanse ontwerpen.

Deze moderne meubelen kregen de naam Leolux, omdat het de meer luxe meubelen vertegenwoordigde. De leeuw stond in het logo van de fabriek, waardoor de naam Leo werd gecombineerd met de luxe. Zo ontstond deze originele naam voor de moderne meubelen die nu geproduceerd gingen worden.

Ondertussen is het meubelmerk al 75 jaar een begrip op zichzelf. Leolux richt zich op het doel om het woongevoel prettiger en aangenamer te maken. Hierin is het merk geslaagd. De producten hebben al veel design awards mogen ontvangen. Bekijk de website voor meer informatie over deze meubelen. Op de website vind je ook meer informatie over de geschiedenis van deze meubelen en kun je een eerste indruk krijgen over hoe de meubelen er uitzien. www.kokwooncenter.nl beschrijft uitgebreid welke stijlen je binnen dit woonmerk kunt vinden. Zo krijg je vooraf al een idee.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.