Je huis laten schatten: verstandig of niet?

21 oktober 2022

huis laten schatten
Wil je graag je huis laten schatten, maar twijfel je nog een beetje of dit wel verstandig is? Dan is het logisch dat je twijfelt, want soms is het verstandig en soms is het ook niet per se noodzakelijk. Maar wanneer kun je dan beter wel een huis laten taxeren? In deze tekst bespreken we de belangrijke momenten voor een schatting.

Je hebt het plan opgevat om je huis te verbouwen

Ben je van plan om binnenkort je huis te verbouwen? Dan is het een goed idee om je huis te laten schatten. Bij een waardestijging kun je namelijk de verbouwkosten meenemen in de hypotheek. In de eerste plaats weet je hoeveel je huis waard is en ook de verbouwkosten kun je vervolgens onderbrengen in de hypotheek.

Je wilt je huis heel graag verkopen

Ook bij de verkoop van een woning is het verstandig om je huis te taxeren. Anders is het namelijk lastig om een verkoopprijs vast te stellen. Dan hebben mogelijke kopers zicht op de precieze waarde van je woning en kunnen op basis daarvan een bod uitbrengen. Misschien heb je een tijd geleden al je huis laten schatten en denk je dat het nu niet meer nodig is. Het punt is dat de huizenprijzen binnen een korte periode al kunnen stijgen of zakken, dus vaak klopt die huidige waarde al niet meer.

Aanrader: wil jij je huis in de omgeving van Antwerpen verkopen? Bij HeylenVastgoed.be hebben ze ervaren taxateurs met jarenlange ervaring in de huizenmarkt van deze regio.

Je bent op zoek naar een nieuwe hypotheek

Het kan natuurlijk zijn dat je niet meer tevreden bent met je huidige hypotheek. Vaak heb je de mogelijkheid om van hypotheek te wisselen, maar dan moet je wel weten hoeveel de woning waard is. De andere hypotheekverstrekker heeft meestal de marktwaarde van je woning nodig en op basis daarvan kan er een berekening worden gemaakt.

Je huis laten schatten is dus vaak een goed idee

Hierboven hebben we enkele relevante situaties voor een taxatie besproken. Uiteraard zijn er nog meer interessante momenten, maar deze zijn wel het meest relevant. Je moet je huis uiteraard wel laten schatten door een betrouwbare taxateur.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.