Alle voordelen van bamboe jaloezieën op een rijtje

26 september 2022

Wanneer je tegenwoordig een huis naar binnen stapt waarin gebruik wordt gemaakt van jaloezieën is de kans groot dat de eigenaars gekozen zullen hebben voor exemplaren die zijn vervaardigd uit bamboe. Dat is een groot verschil met vroeger. Jarenlang werd er namelijk uitsluitend gebruik gemaakt van houten of aluminium jaloezieën. Daar is inmiddels toch wel verandering in gekomen. Dat jaloezieën van bamboe in geen tijd zo populair zijn geworden is het gevolg van het feit dat er heel wat interessante voordelen aan verbonden zijn. Welke voordelen dat nu precies zijn en waarom dus ook jij er goed aan kan doen om bamboe jaloezieën aan te kopen vertellen we je graag hier op deze pagina.

  • De aantrekkelijke uitstraling van bamboe jaloezieën

Laat ons allereerst even kijken naar de uitstraling waar bamboe jaloezieën over beschikken. Eén van de belangrijkste redenen waarom houten jaloezieën jarenlang zo populair waren is terug te vinden in de warme uitstraling waarover ze beschikken. Diezelfde warme uitstraling kan echter eveneens worden toegeschreven aan bamboe jaloezieën. Dit betekent dat de houten exemplaren competitie krijgen uit onverwachte hoek. Bovendien geldt voor jaloezieën die zijn gemaakt van bamboe ook nog eens dat ze er extra luxueus uitzien. Het resultaat is prachtige raambekleding welke in eigenlijk elk interieur tot haar recht kan komen.

  • Zeer geschikt voor jaloezieën met brede(re) maten

Een tweede belangrijk voordeel waar je op kan rekenen bij bamboe jaloezieën is terug te vinden in het aanzienlijk beperkter gewicht waar de lamellen over beschikken. Dit niet in het minst wanneer we ze gaan vergelijken met houten exemplaren. Dit zorgt er voor dat zogenaamde pakkethoogte een behoorlijk stuk kleiner uitvalt. Heb je nood aan jaloezieën met bredere maten en wil je er zeker van zijn dat deze toch nog steeds gewoon eenvoudig te bedienen blijven? Ook in dat geval zal je kunnen vaststellen dat de keuze voor bamboe jaloezieën wellicht al snel is gemaakt.

  • Optimale controle over de lichtinval in huis

Eveneens goed om te weten is dat het gebruik van bamboe jaloezieën er voor zorgt dat je in huis de volledige controle krijgt over de lichtinval die je al dan niet wenst te realiseren. Tijdens de dag kan de lichtinval naar wens bijgestuurd worden door de lamellen bijvoorbeeld meer open of net meer dicht te draaien. Op het ogenblik dat de zon onder is gegaan kan je de lamellen vervolgens volledig sluiten en het vervolgens gezellig maken met bijvoorbeeld de nodige sfeerverlichting of romantische kaarsjes.

  • Opvallend onderhoudsvriendelijk

Van houten jaloezieën is bekend dat ze op vlak van onderhoud eigenlijk niet zo interessant zijn. Op dat vlak scoren vooral de PVC jaloezieën dan ook heel wat betere punten. Onderschat echter ook de onderhoudsvriendelijke eigenschappen van bamboe jaloezieën niet. Door regelmatig de jaloezieën stofvrij te maken met behulp van een eenvoudige stofdoek of bijvoorbeeld een plumeau zorg je er reeds voor dat je raambekleding altijd over de meest optimale uitstraling zal beschikken. Is er omwille van een bepaalde reden toch een wat meer intensieve reiniging vereist voor je jaloezieën van bamboe? In dat geval kan deze gewoon gebeuren met een doek of washand met een kleine hoeveelheid schoonmaakmiddel. Het mag dus duidelijk zijn, ook op vlak van onderhoud zijn bamboe jaloezieën een prima keuze.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.