In 5 stappen naar goede verlichting

8 april 2022

Ook al is de lente begonnen, verlichting blijft een belangrijk onderdeel in je woning. Niet alleen voor het creeren van de juiste sfeer, maar ook voor het verrichten van werkzaamheden. Denk hierbij bijvoorbeeld aan koken, strijken of lezen. Voor goede verlichting in je woning is het van belang om 5 stappen in je achterhoofd te houden. Lees hier welke 5 stappen je gaan helpen naar goede verlichting in je woning.

Natuurlijk licht

Je zal er misschien niet vaak bij stilstaan, maar bijna elke woning heeft natuurlijk licht. Dit licht komt op een natuurlijke manier binnen in je woning en daar hoef je dan ook niks voor te doen. Ramen spelen een belangrijke rol in de hoeveelheid natuurlijk licht. Heb je grote ramen of juist kleine? Wat voor soort gordijnen heb je daarnaast? Dit zijn allemaal aspecten die een belangrijke rol spelen in de hoeveelheid natuurlijk licht.

Basis licht

Naast natuurlijk licht speelt basis licht ook een belangrijke rol. Deze vorm van verlichting verspreid zich gelijkmatig over de ruimte. Dit is de meeste algemene vorm van licht die bestaat. Voor deze vorm van verlichting worden vaak meerdere soorten lampen gebruikt. Denk hierbij aan plafondlampen. Ook wandlampen en staande lampen kunnen een goede bijdrage leveren aan basis verlichting.

Accent verlichting

Naast de nodige verlichting in de woning voor het verrichten van werkzaamheden, is er ook nog accent verlichting. Deze vorm van verlichting is perfect voor het belichten van belangrijke elementen binnen je woning. Wil je dat ene schilderij net wat extra aandacht geven of die vaas die nog wel iets extra belicht mag worden? Dan is de accent verlichting de oplossing hiervoor. Hierbij kan je denken aan een leeslamp, spot of andere subtiele lampen.

Sfeerverlichting

Zoals de naam het al zegt, maakt accent verlichting je woning huiselijk. Het creeren van de juiste sfeer staat dan ook vooraan bij deze vorm van verlichting. Bij deze vorm van verlichting kan je denken aan een tafellamp of schemerlamp. Je zou er misschien niet gelijk aan denken, maar ook kaarsen zijn een vorm van sfeerverlichting.

Lichtplan

Voor optimale verlichting binnen je woning is het aan te raden om vooraf een lichtplan te maken. Hierin kan je de ruimte goed indelen met zowel je meubels als je verlichting. Een lichtplan is voornamelijk voor ‘s avonds bedoeld. Houd bij het maken van een lichtplan ook rekening met de mogelijke schaduwen.

Heb jij al goede verlichting in je woning? Neem een kijkje op de website van Industriele Lampen. Hier vind je niet alleen de laatste trends op het gebied van lampen, maar ook meer informatie over bijvoorbeeld lichtbronnen.

lamp1

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.