Duurzaam hout

15 april 2022

Heb je er wel eens over nagedacht wat je allemaal met hout zou kunnen doen? Even ervoor zitten of wat rondkijken op Google en er zijn al gauw duizenden voorbeelden gevonden. Nu het weer warmer begint te worden begint het misschien toch wel weer te kriebelen. Misschien nog een leuke plantenbak in de tuin maken of toch die ene lounge hoek die je altijd al wilde hebben. Dan is er natuurlijk wel hout nodig en daarom gaan velen naar houthandel Haarlem. Maar waarom zou je hout gebruiken?

Milieuvriendelijk materiaal

Hout behoort tot een van de hernieuwbare grondstoffen die deze aarde rijk is. Het maakt fotosynthese van CO2 uit de lucht en het water dat uit de bodem komt. Het is eigenlijk milieuvriendelijke magie te noemen. Hout haalt dus het CO2 vanuit de atmosfeer en houdt deze vervolgens vast.

Geheel duurzaam

Hout gaat lang mee en daarom behoort het tot de duurzame materialen. Kijk maar eens om je heen bij oude gebouwen. In veel gevallen bezitten die wel wat hout en dat is altijd mooi gebleven. Een mooi voorbeeld dus.

Onderhoudsvriendelijk

Denk je nog altijd dat hout voor veel werk zal zorgen? In veel gevallen klopt dat wel. Echter wanneer je voor de juiste afwerking kiest is dat niet het geval. Door het juiste onderhoud eraan te plegen of juist te laten doen is er een stuk minder werk nodig om dit bij te houden. Wanneer je dit professioneel laat uitvoeren is het zelfs mogelijk dat het 10 jaar lang onderhoudsvrij is.

Het staat altijd mooi

Dan als laatste en natuurlijk ook van de belangrijkste dingen is het uiterlijk. Hout staat altijd mooi ongeacht de plaats. Voor iedere toepassing is er de keuze uit een groot assortiment die ook ieder een eigen patroon en kleur bezit. Natuurlijk zit je hier nooit aan vast. Misschien kies je er zelfs voor om er een geheel ander kleurtje overheen te doen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.