Houd rekening met bouwafval bij een keukenverbouwing

27 juli 2022

keukenverbouwing
Ben jij binnenkort van plan om je keuken te gaan verbouwen? Dan ben je nu waarschijnlijk bezig met alle voorbereidingen en alle onverwachte dingen die je tijdens je keukenverbouwing tegen kunt gaan komen. Een van deze dingen is het bouwafval dat logischerwijs bij het verbouwen van een keuken komt kijken. Heb je hier al rekening mee gehouden? Misschien wel, aangezien je bij dit artikel op deze website terecht bent gekomen. Op welke manier kun je rekening houden met bouwafval bij een keukenverbouwing? Het belangrijkste is om een container te huren, omdat je al je bouwafval echt kwijt moet kunnen.

Huur een bouwafval container

Het huren van een container is het eerste wat je dient te doen als je jouw keuken gaat verbouwen. Je kunt moeilijk al je bouwafval naar de vuilstort brengen en dus is het huren van een container het beste alternatief. Een container wordt vaak op een parkeerplaats voor je deur geleverd en ook weer opgehaald. De meeste containers mogen ongeveer een week op de bewuste parkeerplaats staan. Je hebt dus wel even de tijd om al je bouwafval in de container te stoppen. Let op: bij sommige containers wordt duidelijk vermeld wat er wel en niet in mag worden gestopt. Het kan dus zijn dat je een deel van je bouwafval naar de stort moet brengen. Informeer daarom altijd goed naar welk afval je in de bouwcontainer mag storten.

Vergunning bij een container huren

Tevens is het ook van belang om rekening te houden met een eventuele vergunning op het moment dat je de bouwafval container op openbare grond wilt plaatsen. Zeker in grote steden wordt hier streng op gecontroleerd. Ga je bijvoorbeeld verbouwen in Amsterdam? Dan is het van belang om bij een container huren in Amsterdam te informeren bij de gemeente voor een vergunning.
Laat je adviseren door een containerverhuurbedrijf
Wat je ook kunt doen is van tevoren contact opnemen met het bedrijf waar je de container huurt en doorgeven welke materialen je hoogstwaarschijnlijk in de container wilt gaan stoppen. Op deze manier kan het bedrijf je laten weten welke container je het beste kunt huren. Zo is een grofvuil container huren ideaal bij het opruimen van je zolder of schuur, maar is deze niet geschikt voor bouwafval.

Het zou ook zo kunnen zijn dat het bedrijf waar je de container huurt je adviseert om bijvoorbeeld twee containers te huren, zodat je al het bouwafval in één keer kwijt kunt en niet ook nog eens naar de vuilstort hoeft te rijden. Maar dit is ook weer afhankelijk van de keuken die je gaat verbouwen en of je alles gaat verbouwen of slechts een gedeelte van de keuken

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.