Help: er komt geen water meer uit de kraan

29 juli 2022

Pas op de momenten dat je iets mist, merk je pas hoe vaak je iets nodig hebt. Een van onze hoofdbenodigdheden in huis is dan ook water. Je gebruikt het om te koken, om te drinken, om te wassen, om schoon te maken, om te douchen en vast nog wel meer. Daarom is het ook heel vervelend als er opeens geen water meer uit je kraan komt. Dit kan door verschillende dingen komen.

Is het alleen jouw huis?

Het eerste dat je kunt doen, is naar de buren gaan. Vraag of zij ook last hebben van het probleem dat er geen water uit de kraan komt. Als zij wel gewoon water hebben, weet je in ieder geval dat het probleem in je eigen huis is ontstaan. Als de buren ook geen water hebben, kan het namelijk ook zijn dat er bijvoorbeeld werkzaamheden zijn bij het waterbedrijf dat de watervoorziening in jouw regio regelt. Of dat er een lek in een waterleiding op straat is.

Controleer voor werkzaamheden

Zoals hierboven beschreven, kan het zijn dat er werkzaamheden zijn waarvoor het water tijdelijk moet worden afgesloten. Op de website van je waterleverancier, kan je controleren of er inderdaad werkzaamheden gepland zijn. Deze worden altijd netjes van te voren aangegeven. Al kan het natuurlijk ook een spoedopdracht zijn waarbij een lekkage verholpen wordt. Voor de zekerheid kan je de waterleverancier ook bellen over het probleem, om te vragen of zij er meer van weten.

Is het probleem in huis zelf?

Als er echt niks aan de hand is vanuit de waterleverancier, ligt het probleem hoogstwaarschijnlijk bij je eigen leidingen. Als er geen water uit de kraan komt, of er een lage waterdruk is, kan je ook je kranen zelf nakijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat de zeefjes van je kranen verstopt zijn. Dit kan je schoonmaken door de kraan los te maken en in een badje van goed warm water met azijn te leggen. Maar het kan ook zijn dat de hoofdkraan niet helemaal open staat. Hierdoor zal er dus minder water door alle leidingen lopen, wat de druk lager maakt. De hoofdkraan is meestal te vinden naast de watermeter.

Nog steeds problemen

Liggen hier ook geen problemen en kom je er niet uit waarom er weinig tot geen water uit de kraan komt? Dan is het tijd om een loodgieter in te schakelen. Een loodgieter is onder andere gespecialiseerd in het oplossen van problemen in waterleidingen. In elke buurt is er wel een goede loodgieter te vinden die je kan helpen het waterprobleem op te lossen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.