Goede bureaustoel kopen? 4 Tips voor de juiste keuze!

11 augustus 2022

Bureaustoelen zijn verkrijgbaar in allerlei soorten, kleuren, modellen en maten. Dat maakt het best lastig om een goede bureaustoel te kopen. Natuurlijk koop je een stoel die past binnen je budget en past bij het interieur. Maar waar moet je eigenlijk nog meer op letten? Wij geven 4 tips om de juiste bureaustoel tussen de vele soorten bureaustoelen te kiezen.

Tip 1: Lengte en gewicht

Je wilt natuurlijk dat je comfortabel zit in een gezonde zithouding op je nieuwe bureaustoel, daarvoor is het belangrijk dat je je voeten plat op de vloer kunt zetten en je knieën een hoek van 90 graden maken. Ben je een lang persoon? Kies dan voor een stoel met zitdiepteverstelling, hiermee kan je de zitting in de juiste positie schuiven. Maak dus tussen alle bureaustoelen een selectie van verstelbaar en niet, zo vallen er al vele bureaustoelen af, en maak je de keuze gemakkelijker.

 

Over het algemeen kiezen lichtere mensen voor een niet te zware stoel. Hoe zwaarder de stoel, hoe meer kracht er nodig is om de stoel te bewegen. Als je een zwaarder persoon bent kan je dus kiezen voor een stoel met meer gewicht. Hierdoor is de verhouding tussen stoel en gebruiker weer kloppend. Let dus ook op het gewicht van de bureaustoelen als je op zoek gaan naar dé perfecte stoel.

Tip 2: Design en uitstraling

Design bureaustoelen zien er luxe en hip uit. Daarnaast zitten ze vaak ook enorm fijn, doordat het luxe modellen zijn met een goede zitting. Vaak zijn design bureaustoelen voorzien van een lederen bekleding en een chromen voetenkruis. De combinatie van deze materialen zorgt voor een prachtige luxe uitstraling.

Tip 3: ARBO-keurmerk bureaustoelen

Een ARBO-bureaustoel moet voldoen aan een groot aantal wettelijke eisen. Zo is een van de eisen dat de zithoogte instelbaar moet zijn tussen 41 en 55 centimeter. Ook moet het zitvlak minimaal 40 cm breed en 44 cm diep zijn. Voor een gezonde zithouding is het dus van belang om te kijken naar bureaustoelen met een ARBO-keurmerk.

Tip 4: Gebruiksuren per dag

Als je veel uren per dag langdurig zittend werk doet, is het belangrijk dat de stoel helemaal aansluit op je lichaam. Hoe meer functies de stoel heeft, hoe beter je deze kan afstellen naar je eigen lichaam. Een goede bureaustoel is op vele manieren verstelbaar. Denk aan verstelbare armleuningen en een rugleuning die je helemaal naar wens kan afstellen. Daarnaast is het ook belangrijk dat een bureaustoel in hoogte verstelbaar is, zo kan je hem precies op de juiste hoogte afstellen voor een gezonde zithouding.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.