6 tips voor het perfecte interieur

11 augustus 2022

De inrichting van je woning is van groot belang. In een goed interieur kunnen mensen zichzelf zijn, en zullen zij zich thuis en op hun gemak voelen. Maar niet iedereen vindt het gemakkelijk om thuis zelf een interieur te creëren wat goed bij past bij zowel de woning en ruimte, en ook nog persoonlijkheid uitstraalt. Om van  In dit artikel geven wij een aantal praktische tip die iedereen kan toepassen om een perfect interieur in huis te creëren.

tip 1: Cohesie

Wanneer elementen in het interieur niet goed bij elkaar aansluiten, kan het vaak wat rommelig ogen. Een rommelig interieur stimuleert vaak een onrustig gevoel. Zorg er daarom voor dat er cohesie in het interieur is. Kies bijvoorbeeld een interieur stijl die goed aansluit bij de woning en bij jouw persoonlijkheid. Denk aan modern, klassiek of industrieel. Op basis van die stijl kun je dan weer meubilair uitkiezen die aansluit bij de door jou gekozen stijl. Wanneer het overgrote deel van het interieur in dezelfde stijl is, oogt het direct een stuk rustiger en is het fijner om naar te kijken en om in te leven.

Tip 2: Maak het persoonlijk

Er is natuurlijk ook een personal touch nodig om je echt thuis te kunnen voelen. Een interieur maak je persoonlijker door bijvoorbeeld foto’s te plaatsen. Dit kan subtiel door bijvoorbeeld kleine fotolijstjes op verschillende plekken in de woning te plaatsen, maar je kan bijvoorbeeld ook echt uitpakken een hele fotowand maken vol met foto’s van herinneringen die waardevol voor jou zijn. Een andere manier om je interieur persoonlijker te maken is door bijvoorbeeld elementen in het interieur op te nemen die een betekenis voor jou hebben of gewoon simpelweg je favoriete kleuren te gebruiken.

Tip 3: Ruimte

Het maakt niet uit waar je woont, het is altijd interessant om te spelen met ruimte. Je creëert gemakkelijk meer ruimte met de volgende tips. Bijvoorbeeld door veel spiegels in de woning te plaatsen. Een andere tip is om meer wit op te nemen in het interieur, wit oogt altijd ruimtelijker. Wanneer je in een woning woont waar weinig ruimte is, dan is het ook een optie om een kast op maat te laten maken. Op sommige plekken lijkt het haast wel onmogelijk om een kast te plaatsen die niet te veel ruimte in beslag neemt, of goed aansluit bij de woning. Wanneer je een kast op maat laat maken dan beslis jij over het formaat, de kleur, de uitstraling, het type deur, de indeling etc.

Ben je nieuwsgierig geworden? Bij Vloer en Raamdecor kun je een gratis 3D ontwerp laten maken van jouw droomkast en vrijblijvend een offerte aanvragen. Waar wacht je nog op?

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.