Een eerste indruk begint bij de voordeur

20 maart 2020

De eerste indruk van een woning krijg jij, maar ook iedereen die op bezoek komt, direct al bij de voordeur. Toch zie je in de meeste huizen nog steeds dezelfde deur zitten die er ook al in zat toen het huis net gebouwd was. Betekent dat dat we onze deur allemaal perfect bij onze stijl en persoonlijkheid vinden passen? Of zijn we gewoon een beetje gemakzuchtig aangelegd?

De ene deur is de andere niet

Heb je een huurwoning, dan kun je niet zomaar de deur gaan vervangen. Zelfs schilderen is in dat geval over het algemeen niet toegestaan: je zal het moeten doen met de deur die je hebt. Woon je echter in een koopwoning, dan kun je veranderen wat je wil.

Soms past de voordeur van een huis zo goed bij de woning zelf, dat het zonde is om deze te veranderen. Bij een statig grachtenpand past een dito houten voordeur, om maar eens wat te noemen. Waarschijnlijk past deze ook prima bij je smaak, anders had je het pand ook niet gekocht. In dat geval is er dus helemaal niets mis mee om de originele deur in het pand te laten, tenzij deze echt aan vervanging toe is natuurlijk.

Ook heel moderne woningen hebben vaak een deur die precies past bij de bouwstijl, en waarbij het zonde zou zijn om hier vanaf te gaan wijken. Niet zelden horen zij simpelweg bij het ontwerp van het huis, en zal je ook niet snel een exemplaar vinden dat beter op zijn plek is. Het zijn vooral de doorsnee woningen, de rijtjeshuizen in een woonwijk, waar een nieuwe deur een groot verschil kan maken.

Allemaal hetzelfde

Loop een doorsnee Nederlandse woonwijk met rijtjeshuizen in, en je ziet van buitenaf vaak nauwelijks verschil tussen de woningen. Er zit misschien net een ander kleurtje verf op de kozijnen, of je ziet wat verschillen in voortuinen, maar veel karakter heeft het vaak niet. Sta je voor de deur van zo’n woning, valt het meestal niet te voorspellen wat voor soort mensen hier wonen en hoe het huis is ingericht.

Het zijn juist dit soort woningen waar je vaak nog de deuren die er sinds de bouw al in zitten aan zal treffen. Terwijl je met een nieuwe voordeur zoveel meer karakter aan je woning kan geven, en de eerste indruk enorm kan veranderen. Kies er eentje die past bij jouw smaak, bij jouw interieur, en onderscheid je op deze manier van de massa. Je interieur begint namelijk niet pas als je binnen bent, het begint al bij de deur.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.