Van rommelzolder tot opgeruimde kamer

20 maart 2020

Bijna ieder huis heeft wel zo’n ruimte die wordt gebruikt om spullen op te slaan die niet echt een andere plek hebben waar zij thuishoren. Zo’n plek waar in de loop der jaren steeds meer spullen die niet of nauwelijks worden gebruikt terecht zijn gekomen. Een ruimte waar je uiteindelijk door de bomen het bos niet meer ziet, waar zich heel veel spullen bevinden, maar waar je nooit iets terug kan vinden. Het is tijd om deze ruimte nu eens goed aan te pakken, en ervoor te zorgen dat deze weer een echte functie krijgt.

De zolder is voor rommel

Heb je een zolder die je niet als slaapkamer gebruikt? Dan is de kans bijzonder groot dat hij in de loop der jaren in een rommelzolder is veranderd. Een plek waar je de kerstversiering bewaart. Waar die paar verhuisdozen die na de verhuizing nooit zijn uitgepakt stof staan te vangen. Waar je spullen van de kinderen die zij niet meer gebruiken, maar die je ook niet weg wilt gooien bewaart. Waar eigenlijk alles waar je niet per se meer iets mee doet uiteindelijk een plekje heeft gevonden.

Langzaam maar zeker is de zolder van een handige extra opbergruimte in een grote ruimte vol spullen veranderd. Zoveel spullen dat je er nooit meer iets terug kan vinden, waardoor de ruimte zijn nut compleet verloren heeft. Tijd om in actie te komen, en je zolder zijn functie weer terug te geven.

 

Uiteindelijk is het zaak om alle spullen die je op zolder op wil slaan netjes te ordenen en overzichtelijk op te bergen, bijvoorbeeld in een grote stellingkast. Voor het zover is, zal je echter flink moeten gaan opruimen.

Wat kan er weg?

De kans is groot dat zich op je zolder allerlei spullen bevinden, waarvan je niet eens meer wist dat je ze had. Het is zaak hier eerst eens kritisch doorheen te gaan, en alles dat je minimaal een jaar niet hebt gebruikt, of waarvan je niet meer wist dat je het überhaupt had, weg te doen. Je gaat het echt niet missen! Heeft iets een emotionele waarde, kun je er altijd een foto van maken ter herinnering.

Ben je zover dat je alleen over hebt wat je écht wilt behouden, dan ga je dit netjes opbergen. Dat kan in een stellingkast, maar ook een houten opbergrek kan de klus prima klaren. Bedenk een goed systeem waardoor je alle spullen gemakkelijk terug kunt vinden als je ze nodig hebt, en zorg dat je je hieraan blijft houden. Heeft alles een plekje gekregen, dan is het zaak het zo opgeruimd te houden als het nu is. Dus niet meer alles dat geen plek of functie heeft maar op zolder stallen, maar steeds kritisch nadenken of je het écht wilt houden. Zo blijft je zolder de opgeruimde opbergruimte die hij nu is.

 

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.