4x wat je moet weten over een elektrische vloerverwarming

22 april 2022

De keuze van je verwarming is niet het eerste waar je aan denkt bij het kopen van een huis. Vaak is er al een hoofd verwarming aanwezig en heb je zelf de keuze of je deze wilt behouden of bijvoorbeeld wilt bijverwarmen. Een elektrische vloerverwarming is bijvoorbeeld een verwarming die je kunt kiezen en wordt daarnaast ook steeds populairder doordat het mogelijk is om zelf aan te leggen. Wil je meer weten over wat een elektrische verwarming allemaal doet en hoe het werkt? Lees dan vooral verder.

Voordelen

Er zijn genoeg reden om voor een elektrische vloerverwarming te kiezen. Het grootste voordeel hiervan is dat je de ruimte onafhankelijk van je cv kan verwarmen en je dus niet de vloer hoeft open te breken om de verwarming te plaatsen. Daarnaast kan de verwarming geleverd worden op dunne matjes. Dit geeft de mogelijkheid om het over je oude vloer te leggen en vervolgens de matjes te betegelen. Deze vorm van verwarming is dan ook erg goed geschikt voor kleinere ruimtes zoals de wc.

Hoofdverwarming of bijverwarming?

Vaak wordt er gezegd dat je een elektrische vloerverwarming alleen kan gebruiken als bijverwarming van bijvoorbeeld de wc. Dit is echter niet waar. Het is namelijk ook zeker mogelijk om een elektrische vloerverwarming te gebruiken als hoofdverwarming. Houd hierbij wel rekening met de oppervlakte die je wil verwarmen en de capaciteit van verwarming.
Heb je al een hoofdverwarming in je woning zoals bijvoorbeeld plavuizen in de woonkamer? Dan is het natuurlijk ook mogelijk om de badkamer bij te verwarmen met een elektrische vloerverwarming. Op deze manier kan je extra bepaalde plekken in je woning verwarmen bijvoorbeeld het gedeelte waar je het meeste zit in de woonkamer. Als je van plan de badkamer te renoveren is het makkelijk als u gewoon thuis kunt blijven douchen. Een renovatie kan dagen tot soms weken duren, vooral als er verwarmingsleidingen aangelegd moeten worden voor vloerverwarming in de badkamer. Wil je toch thuis blijven douchen? Bezoek deze site en huur een douche in de regio van Den Haag.

Zelfplaatsen

Je kan ervoor kiezen om een elektrische verwarming te laten plaatsen, maar je kan het natuurlijk ook zelf doen. Juist door de mogelijkheid om het over je oude tegels te leggen, is het erg toegankelijk voor iedereen. Daarnaast zijn er op het internet genoeg tutorials beschikbaar die je kan gebruiken als handleiding. In vergelijking met een natbouw vloerverwarming is het leggen van een elektrische vloerverwarming ook veel makkelijker.

Uitbesteden

Natuurlijk kan je het leggen van je elektrische vloerverwarming ook uitbesteden. Hierbij is het wel aan te raden om meerdere offertes bij verschillende bedrijven op te vragen voor een indicatie van de gemiddelde prijs. Ook is de prijs sterk afhankelijk van de grootte van de oppervlakte die je wilt verwarmen.

 

verwarmingenergie

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.