5 simpele tips om meer te genieten van koken in je woning

18 juni 2020

Duizenden euro’s heb je geïnvesteerd om jouw droomkeuken te laten plaatsen. Nu deze er eindelijk staat kan je natuurlijk niet wachten om hier daadwerkelijk gebruik van te maken. Maar oeps! Hoewel je dol bent op het stylen van je woning en het plaatje van de ideale keuken al jaren in je hoofd had, is koken wellicht niet je sterkte vaardigheid. Sterker nog; je zoekt vaak liever food near me op, dan dat je zelf in de keuken te vinden bent. Zonde van je nieuwe keuken natuurlijk! Daarom is het hoog tijd om hier verandering in te brengen. Keukenklunzen opgelet: wij geven 5 tips om meer te genieten van koken!

1.      Doe inspiratie op

De meeste mensen vinden het verschrikkelijk om een weekmenu op te stellen. De vraag ‘wat eten we vandaag?,’ kunnen zij niet meer aanhoren. De meeste mensen hebben dan ook een standaard lijstje. Meer dan aardappels, vlees, groente en misschien een paar keer pasta of rijst staat er doorgaans niet op het menu. Altijd hetzelfde koken zorgt er natuurlijk niet echt voor dat je hiervan kunt genieten. Bovendien kan dit er ook toe leiden dat je minder goed eet, simpelweg omdat je voedingspatroon te eentonig wordt.

Daarom is het belangrijk om nieuwe inspiratie op te doen. Gelukkig is dat in de huidige tijd niet zo lastig. Via handige apps als Pinterest of het gebruik van een bekende zoekmachine heb je direct toegang tot duizenden recepten. Door regelmatig een nieuw recept uit te proberen vergroot je je kennis. Bovendien leer je zo experimenteren, waardoor je wellicht ook zelf aanpassingen aan (oude) recepten gaat doen. Ook leer je dat koken helemaal niet zo moeilijk is als het lijkt. Al doende leert men.

2.      Kookcursus

Heb je wat extra tijd over en wil je eigenlijk naast leren koken ook wel wat nieuwe mensen leren kennen? Dan is een kookcursus wellicht wat voor jou. Deze cursussen worden vaak incidenteel gegeven en aangeboden door chefs. Je kunt je hiervoor inschrijven met vrienden of gewoon lekker zelf gaan. Hier leer je niet alleen de fijne kneepjes van het vak, maar ook enkele (basis)recepten die koken een stuk gemakkelijker kunnen maken. Het grootste van een kookcursus is dat je niet alleen veel leert, maar ook dat je leert te houden van koken. En dat is natuurlijk waar het allemaal om gaat. Bovendien kan je vervolgens zelf ook nog eens heerlijk genieten van je eigen creaties. Win-win!

3.      Probeer nieuwe gerechten uit

Vaak zitten we vastgeroest aan oude recepten en gerechten. Dit zijn gerechten waarbij we ons comfortabel voelen en die we goed weten te maken. Daarom is het juist belangrijk om dit patroon te doorbreken en eens wat nieuwe gerechten uit te proberen. Geen zin om zelf iets te koken? Kies dan voor eten bestellen bij butlon. Probeer verschillende cuisines uit en doe inspiratie op, zodat je deze zelf ook later kunt toepassen in eigen keuken. Door je smaakpapillen te prikkelen gaat er een hele nieuwe wereld voor je open.

4.      Durf te experimenteren

Durf te experimenteren in de keuken. Dit maakt het koken niet alleen leuker, maar het geeft je ook nog eens de mogelijkheid om je creativiteit de vrije loop te laten. Wees vooral niet bang om fouten te maken. Ook hier leer je weer van. En eten bestellen in Enschede is zo gedaan als een recept mislukt. Neem daarom eens de tijd om wat nieuwe dingen uit te proberen en geniet!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.