De mogelijkheden van een schuifdeurkast 

29 juni 2020

Steeds meer mensen kiezen tegenwoordig voor een schuifdeurkast. De reden daarvoor is, dat deze kasten zeer praktisch en makkelijk in gebruik zijn. Maar wat zijn eigenlijk de mogelijkheden van een schuifdeurkast?

Ruimtebesparend

Ten eerste is een schuifdeurkast ruimtebesparend. Je hoeft namelijk de deur niet open te draaien en er dus geen rekening mee te houden dat de deur open moet kunnen. En dat is handig, want dan kun je hem bijvoorbeeld vlak naast je bed of deur zetten. Als je een kleine slaapkamer hebt, is dit dus een groot voordeel. Ook als je door de komst van een baby een kinderbedje in je kamer moet zetten, kan een schuifdeurkast een uitkomst zijn. Een bijkomend voordeel van een schuifdeurkast is ook, dat de deur het licht niet blokkeert. Het maakt dus niet uit waar je hem zet in de kamer, je hebt altijd zicht op je kleding of spullen. Het enige nadeel is eigenlijk, dat je de deuren niet tegelijk open kan zetten. Maar als je dit niet heel belangrijk vindt, zou ik zeker kiezen voor een schuifdeurkast.

Een persoonlijke kast

Schuifdeurkasten heb je in allerlei stijlen en maten. Je kunt natuurlijk kiezen voor een kant en klare schuifdeurkast. Het voordeel is, dat je de kast dan van te voren kunt bekijken in de winkel en je hoeft er niet te lang over na te denken. In veel winkels heb je ook de mogelijkheid om zelf een schuifdeurkast samen te stellen. Je kan hem dan helemaal op maat laten maken, bijvoorbeeld kamerbreed. Je kiest zelf de indeling en de deuren uit. Ga je voor neutraal wit of juist zwart, een mooie houtkleur, of kies je voor hoogglans? Er zijn vele mogelijkheden, voor elk interieur is er wel iets bij! Wil je een kast die lekker makkelijk open gaat, kies dan voor zweefdeuren. Dat zijn deuren die aan een rail aan de buitenkant van de kast ‘zweven’. De kast glijdt als het ware open! Ook voor de indeling van je persoonlijke schuifdeurkast zijn er vele mogelijkheden. Wil je extra veel planken, een groot hanggedeelte of juist meer laden? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Nog meer mogelijkheden

Niet alleen zijn er veel verschillende vormen en maten mogelijk bij een schuifdeurkast, je kunt er ook allerlei elementen aan toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan een spiegeldeur. Dit is niet alleen fijn omdat je dan jezelf goed kan zien, het zorgt er ook voor, dat je kamer groter lijkt. Ook zijn er accessoires zoals uittrekbare mandjes, roedes en broekhouders. Op deze manier is je kast netjes en overzichtelijk.

Wat voor schuifdeurkast je ook kiest, je zult er jarenlang plezier van hebben!

Bron: www.atmyhome.nl

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.