4 duurzame investeringen die jouw wooncomfort verhogen

15 juli 2022

In je eigen huis wil je veilig en comfortabel wonen. Om een veilig en comfortabel gevoel te krijgen zijn er een aantal zaken waar je in moet investeren. Dit is niet altijd leuk, want het kost behoorlijk wat geld, terwijl je dit liever aan iets anders uitgeeft. Toch is het waardevol om in onderstaande zaken te investeren. Waarom? Dat vertellen wij je in dit artikel.

Verwarmingsketel

Altijd toegang hebben tot warm water is de hedendaagse standaard. Oudere generaties willen niet meer denken aan het opwarmen van water op een klein vuurtje en de jongere generaties kunnen zich hier niet eens iets bij voorstellen. Met dank aan de verwarmingsketel hebben we vrijwel direct warm water om te douchen en hebben we in de wintermaanden een heerlijk warme woning. Een goede cv-ketel gaat gemiddeld 15 tot 20 jaar mee en voorkomt dat je regelmatig zonder warm water komt te zitten. Er bestaan verschillende soorten verwarmingsketels en welke de beste is, is per situatie afhankelijk. Oriënteer je daarom eerst goed op de mogelijkheden voordat je een cv-ketel aanschaft. Houd rekening met de capaciteit die je nodig hebt en denk na over je eigen wensen. Wil je bijvoorbeeld niet lang op warm water wachten of vind je afmetingen van de ketel juist belangrijk? Zorg er in ieder geval voor dat je niet voor verassingen komt te staan.

Inbraakproof

Het is een naar idee dat andere mensen zomaar je huis binnendringen en alles wat je lief is meenemen. Hoewel het aantal inbreken ieder jaar daalt is het nog steeds teveel. Zelf kun je belangrijke maatregelen nemen om de kans op een inbraak te verkleinen. Investeer in goede sloten die voorzien zijn van het politiekeurmerk veilig wonen. Wanneer een inbreker 1,5 minuut bezig is om een slot te kraken, dan zullen ze namelijk snel opgeven. Je voorkomt niet alleen dat je hele huis leeg gehaald wordt, het geeft jezelf ook een veiliger gevoel.

Duurzame kozijnen

De kwaliteit van kozijnen is de laatste jaren sterk toegenomen. Oudere huizen hebben vaak kozijnen die aan vernieuwing toe zijn, omdat ze niet goed geïsoleerd en gemakkelijk open te breken zijn door inbrekers. Een duurzame oplossing is het kiezen voor kunststof kozijnen. Deze zorgen namelijk voor een betere isolatie en voor extra veiligheid. Je hoeft trouwens niet bang te zijn dat de kunststof kozijnen niet bij jouw woning passen, want de kozijnen zijn er in een groot aantal verschillende soorten en maten.

Goedkoop is duurkoop

Om met meer plezier in je eigen huis te leven schaf je verschillende apparaten aan. Denk aan een mooie televisie om in de avond een film te kijken, een koffiezetapparaat voor lekkere koffie in de ochtend, een ruime koelkast voor al het gezonde eten en ga zo maar door. Al deze apparaten zijn te verkrijgen in diverse prijsklassen. Het lijkt aantrekkelijk om te gaan voor de goedkoopste optie, maar let op. Zeker voor apparatuur geldt het gezegde: ‘goedkoop is duurkoop’. Goedkope producten gaan vaak eerder kapot, hebben hoge reparatiekosten en hebben een kortere levensduur dan duurdere producten van een betere kwaliteit. Daarbij komt ook nog eens kijken dat de goedkopere apparaten een hoger energieverbruik hebben. Tel je al deze punten bij elkaar op, dan zal je zien dat een apparaat van een hogere kwaliteit uiteindelijk de beste investering is.
Tot zover onze tips voor meer duurzaam wooncomfort. We wensen je veel plezier!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.