Zo leg je een zwembad aan in de tuin

10 juni 2022

Voor veel mensen is het een droom: een zwembad in de achtertuin. Het is heerlijk om in de zomer vanuit het huis zo in het zwembad te kunnen springen. Maar wat komt er eigenlijk allemaal kijken bij een zwembad in de tuin?

Het budget

Een zwembad kunt u zo luxueus maken als u zelf maar wilt. Afhankelijk van de hoeveelheid geld die u te besteden heeft zult u kiezen voor een groot of kleiner zwembad in uw achtertuin. Er zijn zwembaden die als een bad ingegraven zijn of die juist boven de grond beginnen. De prijzen voor zwembaden beginnen vaak bij 1000 euro en kunnen tot wel het tienvoudige 10000 euro oplopen.

De grootte

Naast de grootte van het zwembad moet u natuurlijk ook rekening houden met de toegankelijkheid. Een gezinszwembad heeft bijvoorbeeld een trappetje nodig, zodat iedereen veilig in en uit het bad kan. Houd dus rekening met de mensen die waarschijnlijk in het zwembad gaan zwemmen, zodat u met dingen als trappetjes rekening kunt houden bij de bouw.

Temperatuur

Het is ook slim om te bedenken of u het water voorverwarmd wil hebben of niet. Zeker met de Nederlandse zomers is het wellicht verstandig om dit te doen. U kunt dan vrijwel het gehele jaar van uw zwembad genieten zonder dat u bevriest van de kou.

Schoonmaken van het zwembad

Wannneer u het zwembad dan ook daadwerkelijk in de tuin heeft staan is het ook zaak om deze goed schoon te houden. Het water moet immers wel fris blijven. Naast veel rommel eruit halen moet u ook het water controleren. Deze moet een goede zuurgraad hebben zodat bijvoorbeeld schimmels en virussen er niet in kunnen komen. De bodem moet vaak schoongemaakt worden en een goede installatie met filterpomp is ook zeker geen overbodige luxe.

Je zwembad af laten sluiten

Dit is zeker handig wanneer je bijvoorbeeld veel bomen in de tuin hebt. Je zwembad af laten sluiten met een doek of een speciale afdekking voor het zwembad zorgt ervoor dat veel afval er niet in kan vallen. Zo’n zwembadafdekking kan heel wat onnodig werk besparen! Het is slim om bij het doek of dak ook rekening te houden met kleine kindjes, die de tuin wel veilig moeten kunnen betreden zonder per ongeluk in het zwembad te vallen.

 

zwembad

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.