Samenstelling houten vloeren

17 juni 2022

Uitstraling en de kleur. Wanneer je denkt aan keuzes bij een houten vloer komen vooral deze keuzes naar boven. Toch zijn dat lang niet de enige 2 keuzes die je moet maken bij het kiezen van een nieuwe houten vloer. Je laten informeren is daarom erg belangrijk. Er zijn veel dingen waar de koper rekening mee moet houden als hij een goede houten vloer in huis wil.
In dit artikel geef ik wat voorlichting over de keuzes. Natuurlijk staat hier niet alle informatie over de samenstelling en is extra advies en informatie nodig bij je vloerspecialist.

– Massieve houten vloeren
Je kunt al raden wat massieve houten vloeren zijn aan de naam. Dit zijn houten vloeren die van massief hout zijn gemaakt. Het is belangrijk dat in deze vloer een mes-groef verbinding zit. Anders kunnen de planken niet goed in elkaar passen. Het zal na een enige tijd misschien omhoog gaan staan, waardoor je jouw teen kan stoten.

Lamelparket / Multiplank houten vloeren Deze samenstelling bestaat uit drie verschillende lagen. De onderlaag is een wat minder hardwerkende laag. In het midden bevindt zich lijm zodat de onderlaag plakt aan de bovenlaag. De bovenlaag is namelijk een dunne plank van massief hout.

De voor- en nadelen zijn over elkaar verdeelt.
Massief hout is wat moeilijker te installeren en kost daarom ook wat meer tijd. Daarnaast is een samenstelling met massiefhout een vloerverwarming niet mogelijk. Beide voelen warm en fijn aan op blote voeten. Maar door de verwarming van het huis kan de massieve vloer wat uitdrogen. Hierdoor krimpt het een beetje en kunnen er spleten tussen de planken komen. Dit is niet erg, maar het loopt wat minder fijn.Klassiek, luxe, modern, etc. Beide vloeren passen bijna in elk soort huis. Lamelparket heeft enorm veel opties. De keuze bij massiefparket is iets beperkter. Maar toch past het in enorm veel interieurs.Laat je informeren bij een vloerspecialist. Martijn de Wit vloeren zijn experts op het gebied van houten vloeren. Voor advies en hulp ben je bij hun altijd welkom.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.