Knikarmschermen

18 februari 2022

In de zomer is er niets fijner dan lekker ontspannen op uw terras. Toch kunnen de temperaturen dan wel eens hoog oplopen. Om het wooncomfort te verhogen, is het daarom wellicht verstandig om een terrasscherm aan te schaffen. Er zijn verschillende soorten terrasschermen waar u uit kunt kiezen. Een populair terrasscherm is het knikarmscherm. Lees hier verder of een knikarmscherm voldoet aan uw wensen.

Wat is een knikarmscherm?

Een knikarmscherm is een zonnescherm dat horizontaal aan de gevel van uw huis wordt bevestigd. Het knikarmscherm wordt, door middel van twee armen die vooruit knikken, uitgezet. De afmetingen van het scherm kunt u zelf bepalen. Omdat het knikarmscherm zorgt voor schaduw op uw terras, is het prettig dat het scherm in grote afmetingen verkrijgbaar is. Zo kan het scherm tot wel 10 meter breed worden gemaakt en met een uitval van 4 meter. De uitval is de afstand die het scherm uitsteekt vanaf de gevel. Omdat het scherm over het algemeen erg groot en zwaar is, is het belangrijk dat het knikarmscherm goed en met voldoende bevestigingspunten aan de gevel wordt gemonteerd. Het is dan ook aan te raden om de montage uit te besteden aan een specialist. Het laten monteren van een knikarmscherm kost gemiddeld tussen de € 200 en € 300.

Schaduw en verkoeling

Knikarmschermen zijn ideaal om te zorgen voor schaduw en verkoeling op uw terras. Zo kunt u in de zomer heerlijk buiten zitten zonder last te hebben van de hitte of van de felle zonnestralen. Met een knikarmscherm kunt u de hele dag door genieten van schaduw. Het scherm heeft namelijk een verstelbare hoek. Hierdoor kunt u uw scherm schuiner zetten wanneer de zon lager komt te staan. Doordat het scherm hoog hangt, kunt u er ook eenvoudig onderdoor lopen. Hierdoor verliest u geen kostbare ruimte op uw terras.

Luxe

Een knikarmscherm verhoogt niet alleen uw wooncomfort, maar geeft ook uw tuin een volledig nieuwe uitstraling. Een knikarmscherm heeft een luxe en zomerse uitstraling. Dit kan veel goeds betekenen voor uw tuin. Met een knikarmscherm creëert u een vakantiegevoel in eigen tuin.

Prijzen

Als u een knikarmscherm wilt aanschaffen, is de prijs natuurlijk erg belangrijk. Een knikarmscherm van 3 meter breed en met een uitval van 2 meter kost gemiddeld € 850. De prijs van een knikarmscherm is wel afhankelijk van enkele factoren. Zo hangt de prijs bijvoorbeeld af van of u kiest voor een open of een gesloten cassette. De cassette is de kast waar het doek wordt in opgerold. Een gesloten cassette is over het algemeen wat duurder dan een open cassette, maar zorgt er wel voor dat het doek ten alle tijden wordt beschermd tegen regen en vuil. Daarnaast kunt u ook kiezen voor de bediening van het knikarmscherm. U kunt kiezen voor handmatige bediening, elektrische bediening of bediening met afstandsbediening. Bediening met afstandsbediening is vanzelfsprekend het duurst, maar biedt wel het meeste gemak.

Slim kopen

Wilt u zonwering aanschaffen? Het is verstandig om de prijzen van verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken. De prijzen van verschillende aanbieders kunnen namelijk onderling erg verschillen. Door de prijzen met elkaar te vergelijken kunt u eenvoudig de meest voordelige optie vinden. Wilt u meerdere zonneschermen laten plaatsen? Laat deze zonneschermen dan tegelijk plaatsen om in aanmerking te komen voor een kwantumkorting. Zo kunt u profiteren van lage prijzen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.