Arabisch inrichten

25 februari 2022

Wil jij je slaapkamer of woonkamer opnieuw inrichten? Met een Arabische inrichting creëer je een erg originele kamer en breng je dat stukje buitenland in huis. Alle culturen hebben verschillende design richtlijnen en dat maakt de inrichting van je huis of kamer uniek.

Waarom je huis of kamer herinrichten?

Er zijn verschillende redenen mogelijk waarom jij je huis opnieuw wilt inrichten. Misschien ben je net verhuisd, dan wil je van je huis natuurlijk wel je eigen plek maken! Wanneer je je huis wilt verkopen gaat dat ook een stuk makkelijker wanneer het mooi is ingericht. Kleine veranderingen in het huis kunnen je enorm helpen bij de verkoop.

Wanneer de kinderen het huis uit gaan wil je de kamers misschien opnieuw inrichten. Maak er bijvoorbeeld een logeerkamer of kantoor van. Je hoeft geen rekening meer te houden met de kinderen dus kan je het zo gek maken als je zelf wilt! Komt er één van de kinderen (tijdelijk) weer in huis wonen en heb je de kamer niet veranderd, dan is het misschien ook tijd voor een (kleine) herinrichting. Je kind is geen kind meer en wil waarschijnlijk een meer volwassen slaapkamer hebben.

Hoe Arabisch inrichten?

De Arabische interieur herken je aan de vele kleuren, vormgeving en de Moorse architectuur. De Arabische woonstijl zien we steeds vaker in Europa voorkomen en waarschijnlijk heeft je plaatselijke bouwmarkt ook een afdeling met Arabische decoratie. Hierbij een aantal richtlijnen die je kunt gebruiken om die Arabische stijl te creëren.

  • Koele kleurencombinaties. Denk aan turquoise en aquamarine. Accenten kunnen gelegd worden met bijvoorbeeld goud, zilver of groen.
  • Warme kleurencombinaties: Ga voor rood, oranje, geel of roze.
  • Leren poef (met Arabische decoratie). Deze zijn niet te missen in de Arabische inrichting!
  • Marokkaanse wandtegels (zelliges). Met zellige tegels haal je het buitenland direct in huis.
  • Arabische lampen. Arabische lampen en zijn in verschillende vormen te verkrijgen.
  • Plaats het liefst lage meubels en vergeet een mooi oosters tapijt niet!

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.