Fleur je tuin op met deze verlichting

11 augustus 2022

Heerlijk! De dagen worden weer langer en de temperaturen kruipen omhoog. Tijd om weer lekker in de tuin te gaan zitten. Maar als je tot in de late uurtjes in de tuin zit kan het nog donker worden. Lees daarom onderstaande tips om je tuin ook in het donker gezellig te houden.

Prikkabel

Ideaal en super sfeervol voor in de tuin zijn prikkabels. Hang ze boven je tuin aan bijvoorbeeld een schutting of bomen. De prikkabels zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes vanaf ca. 5 meter. Kies je voor een prikkabel van hoge kwaliteit met een rubberen kabel dan zijn de kabels zelfs vaak door te lussen. Houd er wel rekening mee dat hoe langer de kabel is, des te meer de kabel zal doorhangen.

Kies vervolgens voor een e27 gloeilamp met helder glas en je hebt mooi warm licht in je tuin. Houd je van kleur? Dan kun je ook kiezen voor gekleurde lampen.

Vlamlampen

Niks sfeervollers in de tuin dan vuur! Maar soms heb je geen zin om een vuurtje aan te steken of kan het zorgen voor brandgevaar in je tuin. Zeker in de droge maanden van het jaar. Wil je toch die sfeer van bijvoorbeeld een fakkel ga dan voor kaarslampen of vlamlampen. Deze lampjes hebben de vorm en kleur van een vlam. Sommige lampjes hebben zelfs een flikkerend effect waardoor de lampen bijna niet zijn te onderscheiden van een fakkel!

Tuinspots

Heb je grote objecten of bijvoorbeeld een mooie plant in de tuin staan? Dan kan het heel mooi zijn om dit uit te lichten met een tuinspot! Deze lampen verlichten gericht een object in de tuin. Je hebt halogeen tuinspots maar ook LED tuinspots die je met een standaard zo in de grond kan steken. Sommige spots hebben zelfs een kleine zonnepaneeltje zodat je geen stroomkabel aan hoeft te leggen. Deze lampen zijn echter vaak wel wat zwakker dus minder geschikt voor het uitlichten van grote objecten.

Extra tip: Met tuinkussens maak je jouw tuinmeubelen mooier, comfortabeler en blijven ze beter beschermt tegen vuil en beschadigingen. Deze tuinkussens op maat, passen in elke tuinbank of tuinstoel. Verkrijgbaar in verschillende kleuren, design en maten.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.