Voordelen van een parlofoon

11 augustus 2022

Een parlofoon installeren heeft als voordeel dat je vanop afstand je deur kan bedienen en contact kan hebben met de bezoeker die voor je deur staat. Zo open je de deur niet voor ongewenst bezoek. Hieronder vertellen wij wat een parlofoon is en wat de voordelen van zo’n systeem bij je deur is.

Wat is een parlofoon?

Een parlofoon, ook wel deurintercom genoemd, is een systeem dat het mogelijk maakt om via spraak in contact te komen met een persoon die zich aanmeldt bij de ingang van je woning of bedrijfspand. Na contact heb je de keuze om de deur op afstand te openen. Een parlofoon is ontworpen voor het gebruik aan de voordeur, afsluiting van woningen, inkomhal van een appartement of bedrijfsgebouwen. Het systeem functioneert als soort toegangscontrole door een combinatie van spraak en beeld.  Parlofoons worden al jarenlang gebruikt bij bedrijfspanden, echter zien we als trend dat ook steeds meer particulieren een parlofoon bij hun woning willen hebben. Dit verhoogt het veiligheidsgevoel en het is gemakkelijk om de deur op afstand te openen.

Voordelen van een parlofoon

  • Gemakkelijk de deur van afstand openen, zo hoef je niet onnodig vaak op te staan. Zo zul je versteld staan van het aantal deur-aan-deur verkopers waarvoor je doorgaans onnodig de deur opent en aan de praat wordt gehouden. Zo hoef je niet meer onnodig naar de deur te stappen als de bel gaat.
  • Daarnaast zorgt een parlofoon voor een extra veiligheidsgevoel. Het zorgt voor een betere inschatting van de situatie. Zo kan je eerst horen en zien wie er aan de deur staat. Ook schikt een parlofoon systeem ongewenste bezoekers bij je woning af.
  • Zeker een video parlofoon is erg fijn, zo kan je zien wie er voor de deur staat.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.