Alle mogelijkheden die een seniorenbed biedt!

24 juni 2022

Ouder worden kan samengaan met een aantal praktische problemen. Daarom is het zo fijn dat seniorenbedden passende hulpmiddelen bieden, waar u zelf misschien nooit op gekomen was. Zo zijn er speciale seniorenbedden die u kunt verstellen in de hoogte. Wanneer uit bed komen lastig is, is het fijn dat het bed laag is zodat u er makkelijk uitkomen kan. Het verschil met een ‘normaal’ ziekenhuisbed is dat deze bedden extra laag kunnen, en speciaal voor senioren ontwikkeld zijn. Maar toch is een hoog-laagbed tegenwoordig in bijna alle verzorgingshuizen en ziekenhuizen een must. Zo’n bed helpt personeel in bijvoorbeeld in verzorgingshuizen ook om niet teveel te hoeven bukken wanneer zij iemand verzorgen.

Een seniorenbed of een comfortledikant?

Naast een seniorenbed, die u zelf makkelijk in hoogte verstellen kan, bestaat er nog een soort bed dat ook laag is. Dit soort bed wordt ook wel een comfortledikant genoemd. Deze zijn van zichzelf al lager dan een regulier ledikant. Een nadeel ten opzichte van een seniorenbed is natuurlijk wel dat u bij de aanschaf van het comfortledikant goed op moet letten dat het bed wel laag genoeg is voor u. Daarnaast kunt u ook nog de hoogte van het matras bepalen. Dat is heel persoonlijk want iedereen ligt lekker op een ander matras. De een ligt misschien heerlijk op een binnenveringsmatras terwijl een ander daar echt niet aan moet denken. Natuurlijk kunt u later ook nog een ander matras nemen.
Een extra voordeel dat bij een seniorenbed komt is dat het vaak wat breder is. De meest gebruikte matrasmaat op een seniorenbed is 90 x 200 cm, best wel groot dus.

Matrassen

Vandaag de dag zijn traagschuim matrassen bijna niet meer weg te denken. Zulk soort matrassen zorgen ervoor dat de druk die u op het matras legt goed verdeeld wordt. Dit zorgt ervoor dat doorliggen vrijwel een onmogelijkheid is. Wanneer u een traagschuimmatras heeft zult u waarschijnlijk nooit last hebben van decubitus-letsel, in de volksmond ook wel doorligwonden genoemd. Vaak wordt u ook met een traagschuimmatras wakker met een meer uitgeslapen gevoel, dit zorgt ook voor sneller herstel. Verder houdt een matras van traagschuim uitstekend vast, goed nieuws voor de koukleumen dus. U zult geen kramp meer krijgen in uw been van de kou. Genoeg voordelen dus voor een laag bed met een traagschuimmatras.

Slaaptips voor senioren

Niet alleen het bed is van belang wanneer u senior bent, er zijn ook een aantal andere dingen waar u op kunt letten. Zo kunt u er bijvoorbeeld op letten dat er genoeg ruimte is in uw slaapkamer, iets dat erg handig is voor wanneer u verzorgd dient te worden. Ook is het natuurlijk wat makkelijker wanneer uw bed bijvoorbeeld verschoond wordt. Verder is het ook erg slim om ervoor te zorgen dat de alarmknop en het lichtknopje dicht bij uw bed zitten. Bij alarm of een noodsituatie kunt u dus makkelijk op de alarmknop drukken, en natuurlijk het licht aandoen. Ook is de kans veel kleiner dat u bijvoorbeeld struikelt of ergens op stapt wanneer u het licht aan kan doen.

Bron: https://www.matrasshop.com/bedden/seniorenbedden/

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.