Ideeën voor het aankleden van de gang en hal

27 mei 2022

De hal is het eerste dat je gasten te zien krijgen wanneer ze jouw huis binnen komen. Toch wordt deze ruimte vaak vergeten bij de inrichting. De gang dient meestal als doorgang naar andere ruimtes in het huis, dus waarom zou je het daar niet gezellig maken? Vooral wanneer de hal niet al te groot is, is het eenvoudig om hier een gezellige ruimte van te maken. Wij helpen je een handje op weg met wat handige tips voor het inrichten van de hal.

Kastjes

Een leuk oud kastje of tafeltje zorgt voor een knusse sfeer en dient vaak als opvulling voor de hal. Ook kun je er bijvoorbeeld fotolijstjes, plantjes en andere kleine spulletjes op zetten. In een kastje kun je vaak de nodige spullen opbergen, zoals sleutels, schoenen, handschoenen, sjaals et cetera.

Meubels

Als je een wat grotere hal hebt, kun je er met gemak kleine meubels, zoals een stoel of bankje in zetten. Denk aan een klassiek houten bankje met leuke sierkussens waar je even op kunt zitten als je bijvoorbeeld je schoenen aantrekt of je veters strikt.

Deurmatten

Een gezellige deurmat zorgt voor een leuke, huiselijke sfeer in de gang. Deurmatten zijn er in verschillende soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan deurmatten met een afbeelding, met kleuren of met een harde of zachte ondergrond. Het is belangrijk om na te gaan welke deurmat het beste bij jouw hal past. Woon je bijvoorbeeld in een omgeving met veel zand en stof? Dan past een harde deurmat waarschijnlijk goed bij je. Maar woon je in de stad of op en plek met een harde stoep of ondergrond? Dan past een wat zachtere deurmat beter bij je.

Accessoires

Een kapstok is een andere accessoire in de hal. Hij kan zowel stijlvol als functioneel zijn. Als je een wat kleine hal hebt, kun je kiezen voor een ingebouwde kapstok.

Spiegels, foto’s en plantjes zijn onmisbaar in een sfeervolle hal. Foto’s maken je hal gezellig en persoonlijk. Dit zorgt ervoor dat mensen zich meteen thuis voelen als ze bij jou binnen stappen. Een grote spiegel kan een kleinere ruimte groter laten lijken, doordat de ruimte erdoor lijkt te verdubbelen. Natuurlijk is een spiegel ook gewoon handig om jezelf nog eventjes te checken voor je de deur uit gaat.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.