De perfecte gordijnen voor een werelds interieur

11 augustus 2022

 

Het creëren van een werelds interieur doe je natuurlijk met de juiste, bij deze stijl passende meubels, een mooi vloerkleed, verlichting en decoratie in allerlei vormen. Maar, vergeet niet ook je gordijnen te matchen met de wereldse stijl. Dit doe je vooral door te gaan voor de juiste kleuren en, als je het aandurft, een wereldse print. Vind je het nog lastig je hier een voorstelling van te maken? Geen nood! We hebben een aantal inspirerende voorbeelden voor je op een rij gezet. Zo vind je hopelijk net wat gemakkelijker de gordijnen die het best bij je passen.

Wereldse kleuren

Iedere woonstijl heeft zijn eigen typische kleuren. Bij de wereldse woonstijl zijn dat oranjerood, okergeel, turquoise en bruin. Deze kleuren zorgen voor een natuurlijke en warme uitstraling, wat perfect past bij een werelds interieur. Om je interieur fris te maken, kun je voor je wanden het best voor een lichte kleur als wit, beige of lichtgrijs gaan. Combineer dit eventueel met wat lichtgekleurde decoratieve accessoires en je interieur is helemaal in balans.

De mooiste wereldse prints

Bij wereldse prints kun je bijvoorbeeld denken aan een leuke aztec print of print van bladeren. Vooral de aanwezigheid van meerdere typisch wereldse kleuren in een print maken dat het een werelds gevoel uitstraalt. Heb je er nog niet echt een beeld bij? Laat je dan inspireren door een aantal voorbeelden van mooie gordijnen met wereldse print.

                                

Over-the-top gordijnen

Je hebt wonen en over-the-top wonen. Houd je wel van een excentriek werelds interieur? Ga dan voor gordijnen (of raamdecoratie) met een dierenprint of afbeelding van een of meerdere dieren. Denk bijvoorbeeld aan een leeuwenprint of olifantenprint. Zorg er overigens wel voor dat je de rest van je interieur rustig houdt om te voorkomen dat het geheel te overheersend wordt.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.