De infrarood spiegel

11 augustus 2022

Doordat bij de inrichting van een huis steeds vaker wordt gekozen voor een strak design, moet dit ook doorgetrokken worden in alle ruimtes in het gehele huis. De badkamer is hierdoor een van de lastigste ruimtes om aan te sluiten op dit design. Dit komt doordat de badkamer praktisch moet zijn en daardoor is het lastig dit te combineren met een strak design.

Toch strak in bad
Om het strakke design door te trekken in de badkamer kan er gebruik gemaakt worden van een infrarood verwarming in de vorm van een spiegel. Doordat de infrarood verwarming dus verbouwd is in de spiegel kan de gehele badkamer strak ingericht worden aangezien er verder geen verwarming in het zicht hoeft te staan. Hierdoor is het makkelijker om het strakke design door te trekken in de badkamer.

Functioneel?
De infrarood lampen die u bijvoorbeeld op verschillende terrassen terug ziet komen maken gebruik van korte golf infraroodstralen. Deze hebben een rode gloed en een hoge frequentie. Deze korte golf infraroodstralen geven een meer indringende lichaamswarmte af dan de lange golf infraroodstralen. De lange golf infraroodstralen worden gebruikt voor de infrarood spiegel. Deze lange golf infraroodstralen geven, in tegenstelling tot de korte golf infraroodstralen, warmte aan de omgeving in plaats van de lucht. Dit betekent dus dat het plafond, de muren en de verschillende objecten in de ruimte verwarmd worden. Deze objecten geven vervolgens die warmte af aan de omgeving en dus ook aan de persoon die aanwezig is. Deze warmte wordt intenser bevonden dan de warmte die komt van infrarood verwarming met korte golf infraroodstralen. De lange golf infraroodstralen wekken het gevoel op alsof de warmte komt van zonnestralen.
Daarnaast heeft de infrarood spiegel nog een handige functie. Door de verwarming die er in zit zal deze niet beslaan op het moment dat er iemand onder de douche staat.

Badkamer als volledig onderdeel van huisstijl
Qua design is de infrarood spiegel dus een fantastische toevoeging aan uw badkamer. Het strakke design uit de rest van het huis kan dus moeiteloos overlopen in de badkamer. Daarnaast heeft de infrarood spiegel dus nog het voordeel dat hierop geen condens meer komt. Tevens is het goed voor het milieu, met een infrarood spiegel wordt minder CO2 uitgestoten dan met verwarming waar gebruik wordt gemaakt van gas. Al met al is een infrarood spiegel een attribuut waar zeker meer aandacht aan besteed mag worden, gezien de verschillende pluspunten die het met zich meebrengt.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.