Zit er in de donkere wintermaanden veilig bij met goed hang- en sluitwerk

18 maart 2022

De donkere maanden van het jaar zitten er weer aan te komen. Velen krijgen – bewust of onbewust – te maken met een lichte winterdepressie. Dat komt omdat het later licht wordt, eerder donker wordt, onguur weer is en er weinig zonlicht te bekennen is. We voelen ons een stuk onveiliger dan in de zomer, als het lekker aangenaam en lang licht is. Zorg er daarom voor dat jij en je medebewoners zich in huis prima op het gemak kunnen voelen door voor kwalitatief goed hang- en sluitwerk te zorgen.

Wat zijn goede sloten?
Goede sloten zijn goedgekeurd door het SKG keurmerk. Dit keurmerk beoordeelt hang- en sluitwerk met een beoordeling van één, twee of drie sterren. Een waardering van één ster houdt in dat het betreffende slot niet geschikt is om op zichzelf voor een goede beveiliging van de woning te zorgen. Als je zo’n slot gebruikt, zul je er dus altijd nog een slot met twee of drie sterren bij moeten plaatsen om onveilige situaties te voorkomen.
Een slot met twee sterren houdt in dat het slot een eventuele inbreker minimaal drie en maximaal vijf minuten zal vertragen. De inbreker is dan dus minuten langer bezig om het slot open te krijgen. Dat klinkt misschien als een kleine vertraging die weinig uit zal halen, maar in de praktijk blijkt het lang genoeg om inbrekers ervan te overtuigen hun heil elders te gaan zoeken. Elke seconde dat de inbreker langer buiten is, zal immers voor een grotere pakkans zorgen.

Een slot met een waardering van drie sterren wordt gezien als een van de beste sloten die beschikbaar zijn. Deze sloten houden een inbreker minimaal vijf minuten langer buiten de deur.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.