Deze messen zijn essentieel in de keuken

18 maart 2022

meesterlijpers-slijpen
Houd je nu wel of niet van koken, het hebben van goede messen is essentieel voor het resultaat maar ook voor het plezier in de keuken. Met slechte messen kun je niet prettig koken en wordt het koken dus ook zeker niet leuker. Verschillende messen in de keuken lost dit probleem op. Door een goede variatie te hebben in de messen en deze goed te onderhouden

Messen voor het snijden van groentes

Zeker voor het koken van gerechten met veel groenten is het fijn als je een goed mes hebt op deze mee te snijden. De valkuil met deze messen is dat mensen vaak een te klein mes pakken omdat ze de grote messen bewaren voor andere dingen. Groenten snijden gaat zoveel makkelijker en sneller als je een goede grootte van een mes pakt. Hiermee hak je zo alles in stukjes en kun je snel door met de andere dingen.
Gebruik dus het liefst niet een te klein mes zoals een aardappelschilmesje.

Vleesmessen voor de vleeseters

Mocht je vaak grote stukken vlees kopen en deze zelf nog geheel willen behandelen en snijden is het essentieel om een goed vleesmes te hebben. Bij het kopen van een vleesmes is het verstandig te letten op het gewicht van het mes. Als het mes iets zwaarder is kom je makkelijker door het vlees heen en kun je gerichter snijden dan dat je echt staat te hakken en te snijden in het vlees. Begeleid het mes door het vlees. Ook een prettig handvat is belangrijk.

Messen voor het ontbijt of lunch

Je denkt en niet snel aan maar het hebben van goede broodmessen en messen om boter en andere dingen mee te smeren zijn ook van belang. Een goed broodmes is niet te klein en kan een broodje met enkele halen insnijden. Scherpe kartels zijn hiervoor de key.
Bij het kopen van messen voor andere is het prettig als deze gemakkelijk door bijvoorbeeld boter kan glijden en jou snel een broodje laat smeren.

Fileermes voor visliefhebbers

Het is voor veel mensen geen essentieel onderdeel in de keuken. De meeste mensen kopen hun vis al geheel gefileerd en schoon. Toch zijn er voor de liefhebbers ook prachtige fileermessen te koop. Het belangrijkste bij dit soort messen is dat deze uiteraard scherp is,
Een prettig punt heeft om in de vis te gaan en een beetje flexibel is om om de graat heen te gaan.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.