Trends in wonen

25 maart 2022

Duurzaam wonen staat bovenaan het topic van woontrends voor 2016. Vanuit milieu en gezondheidsredenen is duurzaamheid in het algemeen een hoogstaand onderwerp voor nagenoeg alles. Of het nu gaat om vervoer, kleding, de woningmarkt of een computer. Voor de consument gaat het vooral om kostenbesparing, niet zo zozeer de verbetering van het milieu. Bij duurzaam wonen moet je denken aan het opwekken van energie voor huishoudelijk apparatuur en verlichting middels wind of zonne-energie. Ook isolatie van het huis, waardoor er minder gestookt hoeft te worden. Na enige jaren ontwikkeling is duurzaam wonen steeds meer toegankelijk voor de doorsnee burger met een modaal inkomen. Veel gemeentes hebben plannen om een bepaald percentage nieuwbouw woningen te bouwen in het kader van duurzaam woning. Na enkele jaren verwacht men dat het voor iedereen betaalbaar is een dergelijke woning te huren of te kopen. Naast duurzaamheid zijn enkele andere woontrends.

Thuiswerken

Thuiswerken wordt steeds populairder. Afhankelijk van het beroep dat je beoefend is werken aan huis een optie. Veel sales managers die verantwoordelijk zijn voor bepaalde regio, maar waarvan het hoofdkantoor niet nabij is gevestigd, is thuiswerken gebruikelijk. In dit soort gevallen voorziet de werkgever jouw thuiswerkplek van een computer, eventuele kantoorstoel en een vergoeding voor internet. Ook al werk je niet thuis, maar doe je slechts administratieve privézaken, is het handig een werkplek te hebben. Een moderne woning kan niet zonder.

Inbraakpreventie

Hiernaast zijn diverse technologische toepassingen ter bestrijding van woninginbraak een trend. Denk hierbij aan slimme alarm sensoren en goedkope camerabeveilging, voorzien van 1 of enkele camera’s. De meest moderne camera’s zijn IP camera’s. De camera is verbonden met het internet als netwerk, waardoor je mobiel de beelden live kan volgen. De kwaliteit van camera’s varieert van FULL HD 1080 bij 1920P tot lage DV kwaliteit. Vooral de kwaliteit van de lens is belangrijk voor de resolutie. Beveiligingscamera’s met de de mogelijkheid om goed beeld te hebben in de nacht en de camera’s buiten te hangen, zijn hoger geprijsd.

Keuken hulpmiddelen

De Quooker is in feite een aparte kraan met een eigen boiler, waardoor je direct warm of kokend water kunt krijgen uit de kraan. Niet milieuvriendelijk en energiebesparend, maar wel erg handig. Vooral mensen die een luxe keuken willen kiezen voor een Quooker. Je kan direct thee zetten, groente of bijv. pasta koken. De kosten voor aanschaf en installatie beginnen bij circa 1500 Euro. Afhankelijk van de uitvoering en benodigdheden bij de installatie zal de prijs stijgen. Een voordeel met een nadeel, maar vele een gemak om niet te missen.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.