Tips voor het organiseren van je eigen dagje spa

11 augustus 2022

Heb je de afgelopen maanden hard gewerkt en nauwelijks tijd gehad voor jezelf? Dan is het tijd voor een dagje spa. Je kunt natuurlijk naar een wellness gaan, maar dan ben je over het algemeen een smak met geld kwijt. Terwijl je ook gewoon je eigen spa kunt organiseren. In dit artikel lees je alle tips voor het organiseren van een dagje spa in eigen huis.

Een goede voorbereiding is het halve werk

Voordat je meteen het bubbelbad in plonst, is het verstandig om eerst het een en ander voor te bereiden. Plan je spa dagje in op een avond dat je echt even niks te doen hebt, en het liefst als je even helemaal alleen bent. Daarnaast is het van belang om de juiste spullen in huis te hebben. Denk aan zachte handdoeken, een lekkere badjas, badschuim of een bruisbal, gezicht- en haarmaskers, bodylotion, eventueel nagellak, een boxje om muziek op af te spelen en geurkaarsjes.

Tijd om te relaxen

Als je iedereen het huis uit hebt geschopt en al je spulletjes klaar staan, is het tijd om te relaxen. Maak de badkamer een beetje donker, zet de kaarsjes aan en zet een sfeervolle muzieklijst op. Laat het bad volstromen met het badschuim en doe terwijl je in bad zit de maskers op je gezicht en in je haar. Laat het allemaal goed intrekken en probeer even aan helemaal niks te denken. Als je alles hebt af- en uitgespoeld wikkel je jezelf in de handdoeken en badjas en smeer je je in met de bodylotion. Voor de finishing touch kan je nog een mooie nagellak op doen.

Als je helemaal ontspannen bent kruip dan onder de wol. Ga vooral niet na je relaxte spa-avond meteen weer aan het werk, maar probeer het gevoel zolang mogelijk vast te houden.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.