Hoe houd jij je vloer schoon?

13 juli 2020

Niet is zo vervelend als op een net gedweilde vloer weer allemaal vieze voetafdrukken zien staan. Of, misschien nog wel lastiger, vieze voetstappen op je tapijt. Want waar je een harde vloer nog even kan dweilen of poetsen, is dat met vloerbedekking een stuk lastiger. Uiteindelijk is bijna iedere vlek wel weer van iedere vloer af te krijgen, maar voorkomen is beter dan genezen. Hoe zorg jij ervoor dat je vloeren in huis zo schoon mogelijk blijven?

 

Houd het buiten

 

De makkelijkste manier om je vloeren schoon te houden, is door vuil van buiten simpelweg geen kans te geven om naar binnen te komen. De meest effectieve manier om dit te bereiken, is ervoor zorgen dat er geen schoenen je huis in komen. Maar ja, of dat je gaat lukken? Iedere keer al voor de voordeur je schoenen uittrekken is bepaald niet praktisch. En wat te denken van bezoekers? Je visite vragen om hun schoenen buiten uit te trekken maakt je vast niet populairder.

 

Door het punt waarop de schoenen moeten worden uitgetrokken te verleggen naar binnen in je woning, wordt het al iets minder ongemakkelijk. In veel culturen is het zelfs al de normaalste zaak van de wereld dat de schoenen direct bij de deur, bij voorkeur in een halletje, worden uitgetrokken. Binnen een gezin kun je dit gemakkelijk invoeren, dat voorkomt al een hoop. Je bezoekers het ook vragen te doen, dat is voor veel mensen echter nog best lastig.

 

Het kan ook anders

 

Gelukkig zijn er naast het uittrekken van de schoenen nog meer manieren om te voorkomen dat het vuil van buiten naar binnen komt. Een goede kokosmat kan bijvoorbeeld al wonderen doen. Deze redelijk stugge mat heeft vezels die stevig genoeg zijn om het meeste vuil van schoenen af te poetsen. Geen garantie op 100% schone schoenen, maar wel de wetenschap dat het overgrote deel van het vuil lekker blijft waar het hoort: buiten.

 

Wat een kokosmat niet doet, is de schoenen drogen. De vezels absorberen geen vocht, daar heb je een ander materiaal voor nodig. Om te voorkomen dat er weliswaar geen vuil, maar wel vocht je huis binnen wordt gelopen, heb je direct na de voordeur dus een droogloopmat nodig. Deze absorbeert al het vocht van de schoenen, zodat deze zo schoon én droog mogelijk zijn voor iemand verder het huis in komt gelopen. Zo voorkom je dat je dagelijks loopt te dweilen en schrobben, en blijven je vloeren voortaan een heel stuk langer schoon en mooi.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.