Over het gebruik, de voordelen & het nut van een papiersnijder

7 september 2020

Wanneer je papier wilt knippen of snijden, kun je natuurlijk gewoon gebruikmaken van een traditionele schaar. Toch zijn er veel mensen die, zeker als het om hun werk gaat, kiezen om een papiersnijder te gebruiken. Maar wat zijn dit precies voor apparaten? Welke voordelen hebben papiersnijders in vergelijking met de aloude schaar? In dit blog lees je alles over het gebruik en de voordelen van een papiersnijder.

Wat is een papiersnijder precies?
De naam papiersnijder geeft eigenlijk al aan wat de belangrijkste functie van deze apparaten is: het snijden van papier. Er bestaan uiteenlopend typen snijmachines voor papier, zoals de rolsnijder en de stapelsnijder. Een rolsnijder is een apparaat dat bedoeld is om een kleine hoeveelheid papier (niet meer dan tien velletjes), zoals enkele losse velletje, te versnijden. De snijder werkt met een mesje, die over de papieren heen rolt en ze op die manier snijdt. Een stapelsnijder is ontwikkeld voor het snijden van dikkere pakken papier. De stapelsnijder is een apparaat met een hendel, die je krachtig omlaag moet drukken om door de stapel papier heen te komen.

Sneller papier snijden dan ooit tevoren
Het grootste voordeel van papiersnijders is natuurlijk dat je papierstapels razendsnel kunt snijden. Zeker als je een grote stapel hebt die gesneden moet worden, denk aan uitnodigingen of schoolwerk, dan bespaart een stapelsnijder of rolsnijder je een hoop tijd. 

Je weet zeker dat je papier mooi recht afsnijdt
Een ander pluspunt van de papiersnijder is de garantie die je hebt op kaarsrecht afgesneden papier. Probeer maar eens met een schaar op een grote hoeveelheid printjes in exact dezelfde maten af te knippen. Je weet bij voorbaat al dat dat niet gaat lukken. Doordat papiersnijders duidelijke maten bevat, kun je het papier precies goed leggen en op de millimeter nauwkeurig snijden. Het resultaat: een mooi stapel papier die exact even hoog of breed is. 

Veilig materiaal om mee te werken
Belangrijk aan papiersnijders is ook dat je met deze apparaten heel veilig kunt werken. Knippen met een schaar of snijden met bijvoorbeeld een stanleymes is een stuk gevaarlijk dan papier snijden met een professionele snijmachine. Je kunt bij een rolsnijder of stapelsnijder je vingers namelijk veilig naast het snijvlak leggen, zonder dat je het risico loopt om je vingers eraf te snijden. 

Voordeliger dan je denkt
Verder zijn papiersnijders voordeliger dan je denkt. Zeker als je kiest voor grotere en betrouwbare aanbieders, ben je als particulier of als je en snijder voor je werk wilt kopen, voordeliger uit dan je denkt! En daarbij is er echt genoeg keuze aan merken en soorten. Er zit dus altijd wel een papiersnijder tussen die perfect past bij de wensen die je hebt.Bron: Marcol

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.