Handige schoonmaaktips

17 augustus 2021

Het zat om elke keer tegen bepaalde dingen aan te lopen tijdens het schoonmaken? Zorg dan dat je goed voorbereid bent en gebruik deze trucs bij het huishoudelijke werk. Dat maakt het een stuk makkelijker, sneller en soms zelfs goedkoper! Helemaal nu de tijd van de huishoudelijke hulp wordt verkort, is het beter om zelf de kneepjes van het vak te leren.

Eigen Swiffer maken


Zodra je een merk koopt zal er altijd een prijsje aanzitten. Een voorbeeld is Swiffer; een doek die al het stof in het huis opneemt vanwege een specifieke statische lading. In plaats van zo’n Swiffer doek te kopen, kun je ook een grote pluizige sok gebruiken. Deze trek je over het hulsel van een zeem heen om er vervolgens de vloer mee af te nemen. Zorg ervoor dat je sokken pakt die snel statisch worden. En in plaats van hem om een stok te vouwen, kun je er ook mee door het huis slenteren om stof mee te nemen.

Magnetron schoonmaken


Zodra de magnetron vaak wordt gebruikt, zullen er altijd etensrestjes in blijven zitten. Om dit schoon te maken is een heel gedoe. Een betere manier dan je pols in rare hoeken wringen om de hoekjes schoon te maken, is door heel simpel voor 60 seconden lang op de hoogste stand een natte spons in de magnetron te stoppen. Hierdoor weken de etensrestjes makkelijker los door de vrijgekomen dampen.

Multifunctionele vaatwasser


De vaatwasser staat natuurlijk bekend om je bestek en keukengerei in te wassen. Echter kan deze voor veel meer spullen gebruikt worden. Heb je bijvoorbeeld kinderen? Stop dan een keer hun vieze speelgoedstukken in de afwasmachine! Uiteraard moet het dan wel stevig plastic zijn waarvan de print niet makkelijk loslaat.

Tegelvoegen


Een klusje dat voornamelijk met de tandenborstel wordt gedaan. Maar met deze tip hoef je nooit meer te schrobben op handen en knieën! Maak een mengsel van bleek en soda en smeer dat op de vloer of muur. Slechts een kwartiertje laten intrekken is voldoende voordat je het mengsel afspoelt en de tegels en voegen weer brandschoon zijn.

Tapijt schoonmaken


Het stofzuigen van een tapijt kan soms erg frustrerend zijn door de haren die er toch in blijven hangen. Een manier of hardnekkige haren en stofjes te verwijderen is door een trekker die je voor het raam gebruikt over het tapijt heen te halen. Het rubberen randje is namelijk stroef genoeg om de haren mee te nemen.

Watervlekken


Onder andere kranen en misschien deurknoppen krijgen last van opgedroogde watervlekken. In plaats van een chemisch middel te gebruiken, kan je ook een citroen door het midden snijden en met de binnenkant over deze vlekken heengaan. Citroen kan trouwens voor nog veel meer gebruikt worden. Zo kun je bijvoorbeeld nare geurtjes uit je koelkast weghalen door een citroen in een kommetje te knijpen en in de koelkast te plaatsen. Of verwijder met het citroensap het kalk uit je waterkoker. Hiervoor hoef je slechts een citroen uit te knijpen en met twee kopjes water in de waterkoker te stoppen. Daarna wel een paar keer goed uitspoelen, maar dan is hij weer spik en span.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.