De verschillende soorten houtkachels op een rijtje

20 december 2022

houtkachel
Er zijn verschillende houtkachels op de markt. Allemaal geven ze een aangename warmte af en zorgen ze voor een hoop sfeer en gezelligheid. Toch kun je beter eerst onderzoek doen voor je een houtkachel gaat aanschaffen. Zo is de een goed als centrale verwarming en dient de ander meer als sfeermaker. Ook kun je kijken of je de houtkachel in een oude woning of een nieuwere woning gaat plaatsen. De houtkachels waar je uit kunt kiezen zijn een vrijstaande houtkachel, een speksteenkachel, een inbouw houthaard, een inzet houthaard, een hangende houtkachel of een tuinhaard. Iedere houtkachel heeft zo zijn eigen voor- en nadelen en verschillen van uiterlijk.

Duurzaam je woning verwarmen met speksteen

Een speksteenkachel is gemaakt van speksteen welke de warmte goed vasthoudt en langzaam vrijgeeft. Hierdoor hoef je maar kort de kachel aan te zetten voor een langdurige warmte. Dit is daarom een duurzame keuze. Het ontwerp van deze speksteenkachels zijn uiteenlopend zodat je altijd wel een kachel vind je past bij jouw interieur. Een speksteenkachel is duurder in aanschaf van een reguliere houtkachel, maar je verbruikt minder. Wanneer stookkosten belangrijk voor je zijn is een speksteenkachel de juiste keuze voor jou. Zo draag je ook jouw steentje bij aan een beter milieu. Geniet van een knisperend houtvuurtje in de woning terwijl de woning aan het opwarmen is.

Een houtkachel of haard als hoofdverwarming

Wil je een houtkachel of haard gebruiken als hoofdverwarming in je woning? Dan kun je kiezen voor een inbouw houthaard. Met een rendement van 85% is een inbouw houthaard de ideale keuze. Dit type haard is geschikt ter vervanging van een oude open haard of kan nieuw worden geplaatst. Ook de inbouw houthaard komt in verschillende ontwerpen en stijlen zodat ze altijd passen bij jouw interieur. Een betaalbaardere optie met hetzelfde rendement is een inzet houthaard. Deze zijn vrij eenvoudig te plaatsen zonder dat er verbouwd hoeft te worden. Inzet haarden zijn te verkrijgen via Woodburner.nl en komen in diverse formaten. Door het hoge rendement zijn de stookkosten laag en kun je genieten van een aangename warmte in je woning. Daarbij komt nog extra sfeer en gezelligheid kijken.

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.