Tips voor het kiezen van mooie nieuwe meubels

13 juli 2020

Heb je een nieuw huis gekocht die je wilt gaan inrichten of ben je gewoon toe aan wat nieuwe meubels voor in je woonkamer, dan ben je waarschijnlijk druk aan het kijken welke opties er allemaal op de markt te vinden zijn. Het vinden van mooie meubels is makkelijk, je loopt een woonwinkel binnen of je gaat even op een webshop surfen en je hebt zo meubels gevonden die je mooi vind. Toch ben je er dan nog niet, de meubels moeten onder andere ook goed bij elkaar passen. Houdt hierbij altijd rekening met deze tips. 

Denk aan je interieur!

Wanneer je wat nieuwe meubels zoekt voor in je huidige woning dan weet je natuurlijk precies wat voor interieur je hebt en dan is het ook een stuk makkelijk om er goed bijpassende meubels voor te zoeken. Wanneer je juist meubels zoekt voor een nieuwe woning is dit vaak een stuk lastiger, zet dus van tevoren goed voor jezelf vast voor wat soort interieur je gaat. Stel bijvoorbeeld een kleurenpalet samen, ook voor bijvoorbeeld het verven van de muren. 

Kijk goed naar de beschikbare ruimte

Het is belangrijk om altijd goed naar de beschikbare ruimte te kijken, past bijvoorbeeld die grote boomstamtafel wel in de eethoek? Het zou zonde zijn wanneer je erna pas achterkomt dat deze eigenlijk te groot is. Ook bij bijvoorbeeld (hoek)banken is het belangrijk om naar de beschikbare ruimte te kijken, komt de bank bijvoorbeeld tussen twee muren te staan of misschien wil je niet dat de nieuwe hoekbank voorbij het einde van de muur komt. 

Kies voor kwalitatieve meubels

Wil je mooie meubels die vele jaren mee kunnen gaan, dan moet je natuurlijk ook voor kwaliteit kiezen. Het is vaak toch aantrekkelijk om voor zo weinig mogelijk geld nieuwe meubels aan te schaffen, echter is de levensduur bij dergelijke meubels altijd minder. In dit geval is het ook bijna altijd, goedkoop = duurkoop. 

Maak gebruik van een meubelmaker

Ben je van plan om meerdere meubels of misschien zelfs een geheel interieur te kopen? Dan kan een meubelmaker ook een goede optie zijn. Hierbij is het namelijk makkelijk om de meubels geheel naar wens op een professionele manier te laten maken, je hebt hierbij zelf de keuze op het gebied van maten, gebruikte materialen en kleuren. Een meubelmaker is ook nog steeds een echt ambachtelijk beroep, door heel Nederland zijn er nog een boel meubelmakers te vinden. Zoek je bijvoorbeeld een meubelmaker in Tilburg, dan is dat geen probleem. 

Geen reacties

Reacties zijn gesloten.